Sponsors

Nieuwsupdate 12 seizoen 2020/2021

27 maart 2021 13:30


Het coronavirus en de gevolgen voor het amateurvoetbal

Beste leden,

Maandagavond 8 maart jl. zijn tijdens de persconferentie weinig nieuwe maatregelen dan wel versoepelingen bekend gemaakt, met als gevolg dat het voortzetten van de competitie voor Zaalvoetbal A-categorie helaas niet meer mogelijk is. Zij stromen door naar de KNVB Regiocup. We hopen uiteraard dat de KNVB Regiocup zo snel mogelijk gestart kan worden. Alle voorbereidingen zijn hiervoor getroffen, dus zodra de maatregelen het toelaten, gaat de KNVB Regiocup van start.

Zaalvoetbal A categorie

Nu de maatregelen niet meer toestaan dat deze competitie uitgespeeld wordt, zal er geen promotie/degradatie plaatsvinden en het kampioenschap van Nederland zal niet worden gespeeld. Voor het ticket dat recht geeft op deelname aan de UEFA Champions League Futsal is na overleg met de UEFA de volgende route vastgesteld:

• Indien mogelijk zal een play-off worden georganiseerd tussen 8 teams van de eredivisie. Uitgangspunt hiervoor is de ranking op basis van Coëfficiënten (publicatie juni 2020) en dat deze uiterlijk 20 juni moet zijn afgerond.

• Indien het niet mogelijk is om op sportieve gronden deze plek toe te wijzen zal het bestuur amateurvoetbal deze plek toewijzen aan het hoogst geklasseerde team in de ranking per 1 juli 2020, te weten zvv Hovocubo.

Resterende competities

Zoals in de routekaart is aangegeven is er voor de jeugdcompetities in de categorie A en de onder 23 competities nog wel een mogelijkheid om de competitie uit te spelen. Zij zijn reeds zonder beperkingen aan het trainen. We hopen dat tijdens de volgende persconferentie op 23 maart versoepelingen worden aangekondigd (per 30 maart), zodat het spelen van wedstrijden mogelijk zal zijn en de competitie hervat wordt. Indien dit niet mogelijk is, zullen deze competities ook doorstromen naar de KNVB Regiocup. Vanaf 27 jaar trainen met vier

Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten, dat geldt dus ook voor voetbal. Voorwaarden is dat de spelers 1,5 meter afstand houden. Op knvb.nl/rinus vind je extra informatie en voorbeeldtrainingen. Voor de leden tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden, dat blijft overeind.

KNVB Regiocup

Zoals we in eerdere updates meldden, delen we alle teams op voorhand in voor de KNVB Regiocup. Dus je bent als club automatisch ingeschreven. Je hoeft hiervoor niets te doen. Mocht jouw vereniging of een team niet willen/kunnen deelnemen, dan bestaat er uiteraard de mogelijkheid om teams uit te schrijven voor deelname.

Om voorbereid te zijn op het uitblijven van versoepelingen voor de jeugdcompetities in de A-categorie en de O23 competities, delen we deze teams ook alvast automatisch in voor de KNVB Regiocup. Indien het hervatten van de competitie dus niet mogelijk is, zijn zij ook opgenomen in de KNVB Regiocup.

Uitschrijven KNVB Regiocup

Zijn er teams die niet deel willen nemen aan de KNVB Regiocup, dan willen we je vragen deze nu al uit te schrijven via de bestaande route, zodat we hen niet indelen. De deadline voor het uitschrijven is verlengd. Vanaf vrijdag 12 maart kunnen alle teams worden uitgeschreven, dit kan tot en met uiterlijk 26 maart. Klik hier voor meer informatie over uitschrijven teams. Meer informatie over de KNVB Regiocup? Kijk op www.knvb.nl/regiocup

Financieel coronadossier

We blijven jullie graag wijzen op de mogelijkheden voor het aanvragen van steun. Hier is alle relevante informatie terug te vinden, incl. de contactgegevens van onze financiële helpdesk. Let op: het is inmiddels al mogelijk om de TASO-regeling aan te vragen. Dit kan t/m 5 april. Ook is er een inhoudelijk webinar over alle compensatieregelingen en de bijbehorende voorwaarden georganiseerd. Het webinar is hier terug te kijken.

Contact en ondersteuning

Heb je vragen over de scenario’s of de KNVB REGIOCUP? Neem dan contact op met een van onze Verenigingsadviseurs of een collega van KNVB Contact. Of bekijk onze FAQ’s op www.knvb.nl/coronavirus en www.knvb.nl/regiocup.

Met sportieve groet,

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee

Directeur-bestuurder Amateurvoetbal

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!