Sponsors

Nieuwsupdate 13 seizoen 2020/2021

25 maart 2021 17:45


Het coronavirus en de gevolgen voor het amateurvoetbal.

 

Beste leden,
 
Dinsdag 23 Maart zijn tijdens de persconferentie wederom weinig versoepelingen bekendgemaakt, met als gevolg dat het voortzetten van de jeugdcompetities in de categorie A en de onder 23 ook niet meer mogelijk is. Ontzettend jammer. Ook deze competities stromen door naar de Regiocup. We hopen uiteraard dat de Regiocup zo snel mogelijk gestart kan worden. Alle voorbereidingen zijn hiervoor in volle gang, dus zodra de maatregelen het toelaten, gaat de KNVB Regiocup van start, zodat we dit seizoen toch met wedstrijden kunnen afsluiten. Er werd 1 lichtpuntje genoemd: vanaf 31 maart gaat de avondklok om 22 uur in, waardoor we vanaf dan een uur langer kunnen trainen.
 
KNVB Regiocup
Ondanks het uitblijven van versoepelingen is er de hoop om dit seizoen nog wedstrijden te organiseren. Zoals we in eerdere updates meldden, zijn alle teams automatisch ingeschreven voor de KNVB Regiocup. We zorgen dat we alles klaar hebben staan om direct te kunnen starten zodra de versoepelingen dat toestaan. Dit geldt zowel voor jeugd als seniorenteams, ook al kunnen de seniorenteams nu nog niet onbeperkt trainen en is het perspectief voor hen vooralsnog anders. Meer informatie over de KNVB Regiocup lees je op www.knvb.nl/regiocup. Uiterlijk 9 april wordt de poule-indeling bekendgemaakt.
 
Uitschrijven Regiocup
Zijn er teams die niet deel willen nemen aan de Regiocup, dan willen we je vragen deze zo snel als mogelijk uit te schrijven via de bestaande route, zodat we hen niet indelen. Uitschrijven kan tot en met uiterlijk 26 maart. Klik hier voor meer informatie over uitschrijven teams.
 
Spoedwet Digitaal vergaderen verlengd
Door de verlenging van de tijdelijke wet ‘COVID-19 Justitie en Veiligheid’ blijft het mogelijk om jullie ledenvergadering digitaal te organiseren, zodat leden niet fysiek bij elkaar hoeven te komen om bepaalde besluiten te nemen. Deze wet is verlengd tot (ten minste) 1 juni 2021.
 
Aanvragen TASO-Q4 mogelijk tot en met 5 april
We blijven jullie graag wijzen op de mogelijkheden voor het aanvragen van steun. Voor de TASO-Q4 regeling is € 29 miljoen beschikbaar. Tot vorige week hebben zo’n 1900 amateursportorganisaties voor ruim € 8,3 miljoen aan compensatie aangevraagd. Er is dus nog het nodige budget beschikbaar.
De TASO-Q4-regeling kan worden aangevraagd t/m 5 april. Willen jullie de penningmeesters daar nog een keer op wijzen? Het inhoudelijke webinar over alle compensatieregelingen is hier terug te kijken. En hier vind je de contactgegevens van onze financiële helpdesk.
 
Contact en ondersteuning
Heb je vragen over de scenario’s of de KNVB Regiocup? Neem dan contact op met een van onze Verenigingsadviseurs of een collega van KNVB Contact. Of bekijk onze FAQ’s op www.knvb.nl/coronavirus en www.knvb.nl/regiocup.
 
Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND
 
Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder Amateurvoetbal
 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!