Sponsors

Nieuwsupdate 17 seizoen 2020/2021

24 mei 2021 13:15


Het coronavirus en de gevolgen voor het amateurvoetbal.

 

Beste K.N.V.B. leden,

Afgelopen woensdag, 19 mei, zijn er nieuwe versoepelingen ingegaan. Zo kunnen voetballers vanaf 27 jaar weer voetballen in een maximale groepsgrootte van dertig personen. Helaas nog steeds op anderhalve meter. En na lange tijd zijn ook de binnensportlocaties weer open, waardoor zaalvoetbal (beperkt) mogelijk is.

Besluit KNVB Regiocup jeugd uitgesteld
We waren voornemens deze week een beslissing te nemen over de KNVB Regiocup voor de jeugd. Dit besluit stellen wij echter nog even uit. Gezien de positieve ontwikkelingen rondom de coronacijfers, houden we nog steeds hoop dat er op korte termijn (versnelde) versoepelingen volgen. Als we nu een streep zouden zetten door de KNVB Regiocup, ontnemen we jeugdvoetballers wellicht onnodig het plezier dat zij beleven aan het spelen van wedstrijden.

We vinden het belangrijk dat voetballers, ook dit seizoen, nog even kunnen doen wat ze het liefste doen: voetballen. Daarom staat de organisatie van de KNVB Regiocup voor de jeugd in de startblokken. Maar de Regiocup kan pas starten als de maatregelen dit toelaten. We zijn in onze besluitvorming afhankelijk van beslissingen die genomen worden door het demissionair kabinet. We blijven dan ook op alle mogelijke manieren met hen in gesprek om ervoor te zorgen dat de groep van 27+ weer normaal kan trainen en dat (lokale) jeugdwedstrijden tussen verenigingen onderling mogelijk worden.

Het uitstellen van een besluit over het al dan niet door laten gaan van de KNVB Regiocup voor jeugd brengt nog even onzekerheid met zich mee. Dat realiseren wij ons uiteraard. Maar zoals gezegd willen we de Regiocup niet onnodig annuleren en is het helaas nog te vroeg om toe te zeggen dat de Regiocup doorgang kan vinden. Uiteraard informeren we iedereen zo snel als mogelijk op het moment dat er een definitief besluit is genomen.

Organiseer ook in de zomer voetbalactiviteiten
Naast de KNVB Regiocup zijn er natuurlijk ook andere activiteiten die je komende zomer aan kunt bieden aan leden (en niet-leden).

  • Oranjefestivals: Er doen nu al 50.000 kinderen (4 t/m 12 jaar) mee aan de Oranjefestivals van de KNVB en de ruim 400 verenigingen die dit organiseren. De eerste Oranjefestivals hebben al plaatsgevonden en deze reeks loopt door tot en met in elk geval juni. Met het organiseren van een Oranjefestival voor zowel leden als niet-leden werk je niet alleen aan de instroom van de jonge meiden en jongens, je organiseert ook een gaaf “Oranje”-evenement bij jouw vereniging! Het is nog altijd mogelijk een Oranjefestival te organiseren. Kijk voor alle informatie op www.knvb.nl/oranjefestival.
  •  
  • Zomervoetbal: In de hoop dat er in de zomerperiode meer versoepelingen mogelijk zijn, roepen we vereniging op om zomervoetbal te organiseren. Met name voor de doelgroep 27+ is dat een uitgelezen kans om toch nog een balletje te trappen. Of dat nou in de vorm van een training, wedstrijdje of toernooi is. De KNVB ondersteunt graag op verschillende manieren. Kijk voor alle informatie op www.knvb.nl/zomervoetbal.
  •  
  • Nationale Voetbaldag: de Nationale Voetbaldag gaat door op zaterdag 12 juni 2021. Na een pittig jaar staan op deze dag voetbalverenigingen schouder aan schouder. We laten zien wie we zijn door een activiteit te organiseren voor iedereen uit de buurt. Leden én niet-leden én coronaproof. De aanmeldtermijn is helaas verstreken, maar als je toch iets kleins wilt organiseren op 12 juni kan dat natuurlijk. Kijk voor alle informatie op www.denationalevoetbaldag.nl.
  •  

Contact en meer informatie
Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus of neem contact op met jouw verenigingsadviseur.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder amateurvoetbal

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!