Sponsors

Herindeling Jeugd bovenbouw

9 juli 2021 15:15


Nieuwe indeling volgt op Zaterdagmiddag 10 Juli a.s.

 

HERINDELING JEUGD BOVENBOUW

De afgelopen weken is er betreffende enkele teams tumult ontstaan inzake de gepubliceerde indelingen van de bovenbouw voor komend seizoen. Na goed beraad heeft het bestuur dan ook besloten om de indeling te heroverwegen in het belang van Valleivogels.

Het proces om te komen tot een passende indeling is opnieuw onder de loep genomen en aangescherpt. Daartoe zijn onderstaande kernwaarden/uitgangspunten geformuleerd op basis waarvan een herindeling van de teams in de bovenbouw is gemaakt.

Deze kernwaarden zien er, in willekeurige volgorde, als volgt uit:

 1. Valleivogels is op dit moment qua bovenbouw niet groot genoeg om met jaarlagen conform KNVB richtlijnen te werken;
 2. Prestatie:
  1. Opleiden middels selectieteams voor selectie-elftallen in de senioren;
  2. Indelen van spelers op basis van niveau (voetbalkwaliteiten).
 3. Plezier à Qua voetbalniveau en sociaal emotioneel zoveel mogelijk gelijkwaardigheid in een team;
 4. Leeftijdsverschillen minimaliseren à Idealiter 1 jaar verschil; maximaal 2 jaren indien het aantal spelers in een team ontoereikend en in een ander team te groot is;
 5. Geen dispensatiespelers, tenzij het aantal spelers in een team ontoereikend en in een ander team te groot is. Indien dit zich voordoet ,dan maximaal drie dispensatiespelers van 1 jaar te oud in een jonger team (KNVB-regel);
 6. Niet meer dan 16 spelers in een team (in lijn met KNVB-wedstrijdzaken);
 7. Minimaliseren structurele "uitleenconstructies" tussen teams onderling.

De herindeling is de best mogelijke oplossing voor de spelers en de club voor komend seizoen.

Partijen die deelgenomen hebben aan dit, elk jaar weer uitdagende proces, beseffen zich terdege dat de gang van zaken dit keer niet de schoonheidsprijs verdient. Namens Valleivogels bieden wij u onze oprechte excuses aan. Wij trekken hier lering uit en willen dit in de toekomst voorkomen door het proces duidelijker vast te stellen en te managen.

Komende zaterdagmiddag zal de herindeling worden bekend gemaakt op de site van Valleivogels. Uiteraard willen we de ouders van de spelers in de bovenbouw de gelegenheid geven om vragen te stellen die mogelijk als gevolg van de herindeling zijn ontstaan. Dit is mogelijk op dinsdagavond 13 juli op afspraak. Deze afspraak is in te plannen per mail: [email protected].

  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!