Sponsors

Corona nieuwsupdate 2 seizoen 2021/'22

29 september 2021 9:45


regels per 25 september voor horeca en sport

 
Beste K.N.V.B. leden,
 
Nog even en dan gaat de samenleving nog meer open. Komende zaterdag, bij de start van het competitievoetbal, gaat de 1,5 meter afstand er af. Iedereen mag weer naar de club komen om zijn of haar team aan te moedigen. Geen beperkingen meer in aantallen voor supporters langs de lijn en voetballers op het veld of in de hal. Met elkaar dus weer genieten van al het moois wat voetbal te bieden heeft, op het veld en langs de lijn.
 
Horeca en sport
Ook voor de horeca vervalt de 1,5 meter vanaf 25 september 2021. Echter heb je wel een coronatoegangsbewijs nodig om toegang te krijgen tot horeca. Voor de sportkantine, die wordt gezien als horecagelegenheid, is er een aantal uitzonderingen hierin.
 
Zo is het mogelijk om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte zodat de sportkantine gedeeltelijk gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk hierbij is dat er een duidelijk afgescheiden gedeelte voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijv. een lint, tape of een plantenbak.
 
Wanneer er geen Coronatoegangsbewijs nodig is:
  • voor het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken;
  • het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte;
Wanneer er wel een Coronatoegangsbewijs nodig is:
  • voor het zittend nuttigen van eten en drinken binnen in het afgescheiden gedeelte voor horeca;
  • wanneer de sportbeoefening in de horeca plaatsvindt, bv. darts of biljart in een café/restaurant.
KNVB opleidingen
Met inachtneming van de actuele coronamaatregelen, waaronder de voorwaarden zoals hierboven beschreven, gaan ook de KNVB-opleidingen weer van start. Wij zijn ontzettend blij dat wij met elkaar weer de verlangde impuls kunnen geven aan de kwaliteit van onze scheidsrechters, trainer-/coaches en overig kader.

Vragenlijst corona update 4 voor sportverenigingen
Graag nodigen we je uit om onderstaande vragenlijst over de gevolgen van de coronacrisis voor jullie vereniging in te vullen. Samen met NOC*NSF en het ministerie van VWS zijn we benieuwd naar de gevolgen van de coronacrisis voor de ontwikkeling van het aantal leden en vrijwilligers, het aanbod van de vereniging, de financiële positie en jullie visie op de toekomst van de vereniging. Hiermee help je bij het creëren van een beter beeld van de behoeften van sportverenigingen in deze tijd.
Omdat de vragenlijst door meerdere partijen wordt uitgezet, kan het zijn dat jullie vereniging meerdere keren een uitnodiging voor de vragenlijst ontvangt. Het is de bedoeling dat per vereniging de vragenlijst 1 keer wordt ingevuld. 
 
Contact en meer informatie
Kijk voor alle informatie over voetbal en het coronavirus op www.knvb.nl/coronavirus of neem contact op met jouw verenigingsadviseur. Daarnaast wijzen wij je op het bestaan van de bestuurderscommunity Eén Tweetje. Juist op dit platform kom je andere bestuurders tegen die met elkaar tips, adviezen en ervaringen uitwisselen.

Met sportieve groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder amateurvoetbal
  
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!