Sponsors

Valleivogels behaalt punt bij start competitie.

26 september 2021 22:00


Thuis tegen Lelystad'67 wordt het 2-2.


Valleivogels behaalt punt bij start competitie tegen Lelystad ‘67
 
Eindelijk was het woord wat veelvuldig gebruikt werd op sportpark De Bree-West Scherpenzeel. Eindelijk gaat  de competitie beginnen. Met de supporters strijden voor de eerste belangrijke punten. De punten werden uiteindelijk door Valleivogels en Lelystad ’67 eerlijk verdeeld. De Scherpenzelers kwamen in de 16e minuut via Alex van Eem op voorsprong. Na rust kantelde Nathaniël Will de wedstrijd door twee keer te scoren. Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd wist Erik van Eem de gelijkmaker te produceren: 2-2.
 
Hoofdtrainer Rob van den Broek kon deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerden Nick Engelen (knie), Stefan van den Brink (enkel) en ook Nick Heikamp (enkel) was afwezig. In de basiself mocht Jordy Liefting op het middelveld startten en Rik Huijser kreeg als aanvaller de voorkeur.
 
De thuisploeg begon scherp aan de wedstrijd en na drie minuten moest de inzet van Rik Huijser een paar meter voor het doel onschadelijk gemaakt worden. Aan de andere kant gaf Kione Blom een harde voorzet, maar die belandde in de handen van doelman Joshua van den Berkt. In de 16e minuut was het raak voor Valleivogels. Rik Huijser had een goede actie in huis en gaf de bal voor. Alex van Eem kon de bal aannemen en schoot de bal daarna hard bij de tweede paal binnen: 1-0.
Een kwartier later gaf Jesper Schipper een lange pass die uiteindelijk een vrije trap opleverde. De vrije trap, op kansrijke positie, werd door Bert van Dijk eerst in de muur geschoten en in tweede instantie ging de bal over het doel van Noddie Bronts. Natuurlijk kan Lelystad ’67 ook voetballen en in de 33e minuut mocht Oussama Selouani de cornerbal nemen. Via Nordin Stitou kwam de bal bij Naoufal Debdoubi terecht die de bal van korte afstand over het doel van Joshua van den Berkt schoot. Voor het rustsignaal liet Rik Huijser zijn kwaliteiten zien en ging twee man voorbij. Het enige wat hij daarvan overhield was een cornerbal die geen gevaar opleverde voor het vijandelijk doel. Ook de bezoekers kregen nog een mogelijkheid, maar de inzet van Nordin Stitou ging voorlangs het doel.
 
Voor het tweede bedrijf wijzigden beide trainers hun elftal. Bij Lelystad ’67 mocht Noureddine Hammouchi de plaats innemen van Kione Bolt en bij Valleivogels bleef Jesper Schipper geblesseerd in de kleedkamer achter. Zijn vervanger was Bob van Ruitenbeek. Door deze wissel verhuisde Jordy Liefting naar de rechtsbackpositie. Drie minuten in de tweede helft beschermde Teus den Hartog goed met zijn lichaam de bal in het zestienmetergebied. Zijn directe tegenstander buitelde over Den Hartog heen en nam hem ook mee in zijn val. Arbiter de heer J.M. Gidding zal hier een overtreding in en legde de bal op de stip. Dani Cloteda dacht wel gebruik te kunnen maken van dit buitenkansje, maar sluitpost Joshua van den Berkt pakte de bal keurig uit de onderhoek. Twee minuten later bereikte Bob van Ruitenbeek aanvaller Rik Huijser. De kans werd echter niet gepromoveerd tot doelpunt.
De gelijkmaker viel in de 59e minuut. Nathaniël Will stond diagonaal oog in oog met Joshua van den Berkt. Hij plaatste de bal onder de keeper door: 1-1. Nick van den Akker kwam in het veld voor de geblesseerde Patrick van de Berkt. Vier minuten na de gelijkmaker kantelde de wedstrijd en kwam het team van oefenmeester Meloudi Zaki op voorsprong. Een voorgegeven bal belandde via de knie van Teus den Hartog op zijn arm en hoe ongelukkig dit ook was, leidsman Gidding wees resoluut naar de stip. Nathaniël Will maakte vanaf elf meter geen fout: 1-2.
Het was nu even zoeken voor Valleivogels, maar al snel werd de draad weer opgepakt en ging de formatie op jacht naar de gelijkmaker. De kans op de gelijkmaker werd groter doordat Nordin Stitou met rood werd weggestuurd. De speler zorgde met een natrappende beweging voor flink wat onrust aan de kant van de supporters. De arbiter wilde eerst een gele kaart geven, maar bedacht zich en trok direct rood. Trainer Zaki reageerde en bracht Hicham Azihriu voor Carlos Alexandre Mendes Branco en Imram Akhnikh voor Dani Cloteda.
Ook Rob van den Broek bracht een verse kracht in het veld. Frank Belt kwam voor Bert van Dijk. Met officieel nog vier minuten te spelen, wilde Van den Broek wat forceren en bracht spits Guido van Dijk in. Nick van den Akker werd naar de kant gehaald. In de 87e minuut mocht Teus den Hartog de vrije trap nemen. De bal kwam bij Rik Huijser terecht die de bal voor gaf. Net als in het zestienmetergebied aan de overkant kwam de bal nu de bal op de arm van Daimy Dielingen. De toegekende strafschop werd door Erik van Eem feilloos binnengeschoten: 2-2.
 
Zaterdag 2 oktober 2021 speelt het vlaggenschip van Valleivogels voor de competitie uit tegen Unicum uit Lelystad. Deze wedstrijd begint om 15:00 uur en staat onder leiding van de heer P.G.M. Hulsmeijers.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!