Sponsors

Valleivogels trekt aan het kortste eind tegen Unicum.

3 oktober 2021 15:45


1-0 nederlaag in slotfase in Lelystad.

Valleivogels trekt aan het kortste eind tegen Unicum
 
Het werd geen hoogstaande wedstrijd op sportpark Schouw te Lelystad. Unicum en Valleivogels leverden wel veel strijd en gingen op jacht naar de overwinning. Lange tijd bleek het een doelpuntloos gelijkspel te worden, maar vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kon Quincy van de Leuv de winnende treffer voor de thuisploeg maken: 1-0.
 
Oefenmeester Rob van den Broek had zijn team op één plaats gewijzigd ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Lelystad ’67 (2-2). Bob van Ruitenbeek nam de plaats in van de geblesseerde Bert van Dijk.
 
In het eerste half uur gebeurde er weinig in Lelystad. Een paar speldenprikjes vanuit cornerballen waren er te zien, maar daar bleef het wel bij. Na 24 minuten moest hoofdtrainer Eric de Jongh al zijn elftal noodgedwongen wijzigen. Willem Jelle Bos verliet geblesseerd het veld en zijn vervanger was Ibrahim Stitou. Tien minuten later kon Nick Ham aan de kant van Unicum niet verder en Cliff de Brons nam zijn plaats in.
In de laatste minuut van het eerste bedrijf hadden de supporters van de thuisploeg het doelpunt al geteld. De vrije trap van Dyllan Lanser kwam op het hoofd van de vrijstaande  Cliff de Brons. Tot geluk van Valleivogels en verbijstering van VV Unicum verdween de bal voorlangs het doel van Joshua van den Berkt.
 
Beide ploegen kwamen na de theepauze fel uit de startblokken, maar het waren de bezoekers die de eerste kans kregen. Rik Huijser pikte attent de bal op, maar zijn inzet had niet het gewenste resultaat. In de 54e minuut probeerde Cees Toet het van afstand, maar deze bal was geen enkel probleem voor sluitpost Van den Berkt.  De bezoekers uit Scherpenzeel bleven goed overeind en kregen zelf ook een mogelijkheid om de score te openen. De actie was van Teus den Hartog wat een cornerbal opleverde. Alex van Eem trapte de bal voor het doel, maar de kopbal van Rik Huijser ging naast het doel van Milan Leibbrand.
In de 68e minuut moest keeper Joshua van den Berkt zijn kunnen laten zien. Met een snelle reflex wist hij het diagonale schot van Darryl van den Anker onschadelijk te maken. Vijf minuten later had Rik Huijser de openingstreffer op zijn schoen. Erik van Eem vond Rik Huijser die op zijn beurt Alex van Eem bediende. De laatst genoemde Van Eem bracht de bal weer terug bij Huijser die keurig naar binnen sneed. Zijn inzet belandde echter buiten bereik van Leibbrand op de paal.
Het team uit Lelystad kregen ook een paar momenten voor het vijandelijk doel, maar ook deze momenten leverden geen doelpunt op. Tot de 85e minuut. De voorzet kwam van de voet van Michael Osei waarna Quincy van de Leuv doelman Van den Berkt kansloos liet: 1-0. De formatie van Van den Broek probeerde de rug te rechten en dit had in de 93e minuut bijna resultaat. Alex van Eem leek de bal voor het inschieten, maar hij schoot de bal over de deklat. Hiermee eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor Unicum.
 
Zaterdag 9 oktober 2021 speelt Valleivogels het duel tegen asv Dronten. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel en begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer P.M.J. Arnts uit Nijmegen.

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!