Sponsors

asv Dronten maatje te groot voor Valleivogels.

10 oktober 2021 11:15


0-3 nederlaag op de Bree - West.

 

asv Dronten maatje te groot voor Valleivogels
 
De ranglijst van de tweede klasse G deed al iets vermoeden. De mede-koploper van de tweede klasse G, 6 punten uit twee wedstrijden, kwam op bezoek in Scherpenzeel om tegenstander Valleivogels, 1 punt uit twee duels, te bestrijden. De titelkandidaat uit Dronten liet zien dat het een titelkandidaat is en met goed voetbal werd Valleivogels met 0-3 verslagen. Doelpuntenmakers aan de kant van asv Dronten waren Pim Breukelman, Yordi Schols en Jodi de Boer.
 
Hoofdtrainer Rob van den Broek zag na de wedstrijd tegen VV Unicum geen reden om zijn team aan te passen en dus stonden dezelfde elf namen tussen de lijnen tegen asv Dronten. Nog steeds bivakkeren Stefan van den Brink en Nick Heikamp in de ziekenboeg. Zoals eerder gezegd is Nick Engelen vanwege een zware knieblessure dit seizoen niet meer inzetbaar. Jorino Kleijn maakt na zijn blessure weer minuten in het tweede elftal.
 
De bezoekers gingen fel van start en er werd direct druk op de verdediging gezet. Patrick van de Berkt leed balverlies en deed Yordi Schols in balbezit komen. Met oog voor zijn medespeler plaatste hij de bal op Pim Breukelman die doelman Van den Berkt kansloos liet: 0-1. De formatie van Patrick Posthuma was de betere ploeg en na 21 minuten kreeg Yordi Schols het op zijn heupen. Hij begon aan een mooie solo en slalomde tussen de spelers van Valleivogels door. De afronding had niet het gewenste resultaat en de bal ging net naast de verkeerde kant van de paal.
De omschakeling van de gasten was levensgevaarlijk. Twee minuten later had Rik Huijser een goede actie in huis en dat leverde een cornerbal op . De cornerbal van Teus den Hartog werd een prooi voor de voetballers van Dronten, maar Patrick van de Berkt liet een keurige verdedigende actie zien. Het krachtsverschil tussen Valleivogels en asv Dronten werd in de 27e minuut nog eens duidelijk gemaakt. Bas Maljaars gaf een mooie lange pass en hierdoor stond Yordi Schols ineens voor doelman Van den Berk: 0-2.
Met nog 12 minuten te voetballen in het eerste bedrijf maakte Remco van de Fliert een harde overtreding op Yordi Schols. Van de Fliert kreeg de gele kaart van scheidsrechter de heer R. Peterse en daarmee kwam de middenvelder goed weg. Yordi Schols was een plaaggeest voor de thuisploeg en nu schoot hij de bal maar net voor langs het doel van sluitpost Van den Berkt. Aan de andere kant probeerde Rik Huijser het, maar zijn voorzet leverde niet het gewenste resultaat op.
 
Valleivogels kwam fel uit de kleedkamer en de goed spelende Jordy Liefting gaf de bal mee op Alex van Eem. Van Eem schoot de bal net naast het doel. De achterste linie van de bewoners van sportpark De Bree-West moesten nog steeds op hun hoede zijn. Nu zag Pim Breukelman zijn kans schoon, maar de inzet belandde op de paal. In deze fase werden de rood-witten wat dreigender, maar tot grote kansen leidden dit niet.
Voor het doel van Van den Berkt werd het ineens druk en de doelman moest een aantal keren handelend optreden. Oefenmeester Posthumus bracht in de 65e minuut een verse kracht in het veld Kevin van der Vlag verving doelpuntmaker Pim Breukelman. De Drontenaren werden weer sterker en Joshua van den Berkt liet een goede redding zien op de inzet van invaller Kevin van der Vlag. Met nog een kwartier te spelen kon Erik van Eem, na een combinatie tussen Bob van Ruitenbeek en Remco van de Fliert de bal net niet tot doelpunt promoveren. Met nog tien minuten te spelen kwamen er drie nieuwe spelers in het veld bij asv Dronten. Martijn Timmer, Yordi Schols en Laurens Brouwer werden vervangen door Jodi de Boer, Sean Stenekes en Dinand Woertink.
De invallers gooiden de wedstrijd in de 88e minuut in het slot. Dinand Woertink bracht de bal bij Kevin van der Vlag die op zijn beurt weer Jodi de Boer in stelling bracht. De Boer bepaalde de eindstand op 0-3.
 
Dinsdag 12 oktober 2021 speelt het vlaggenschip van Valleivogels de bekerwedstrijd tegen Aurora uit Werkhoven. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer B.A. de Groot. Zaterdag 16 oktober mag Valleivogels voor de competitie op bezoek bij FC Horst in Ermelo. De aanvang van deze wedstrijd is om 14:30 uur. De heer W. Braaksma in de leidsman.

  
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!