Valleivogels boekt overwinning op V.S.C.O.'61

Valleivogels boekt overwinning op V.S.C.O.'61

7 november 2021 16:15


Valleivogels brengt V.S.C.O. eerste nederlaag toe.

 

Valleivogels boekt overwinning op VSCO ‘61
 
In het eerste bedrijf viel er weinig te beleven op sportpark De Heugthe te Oosterwolde, maar in de tweede helft konden er doelpunten bewonderd worden. Voor Valleivogels scoorden Alex van Eem en Bob van Ruitenbeek. Remco van ’t Hul deed voor VSCO’61 in de laatste minuut nog wat terug: 1-2.
 
De formatie van oefenmeester Stephan Nuesink moest in de warming-up noodgedwongen gewijzigd worden Luca Veldhoen, de man in vorm aan de kant van de thuisploeg, moest met een spierblessure dit duel aan zich voorbij laten gaan. Hierdoor mocht Arjen Hulst in de basiself starten.
 
Bij Valleivogels gaf hoofdtrainer Rob van den Broek voor deze wedstrijd de voorkeur aan Jorino Kleijn boven Bob van Ruitenbeek. Kleijn liet gelijk zien dat hij voor gevaar kan zorgen en in de vierde minuut konden Alex en Erik van Eem de voorzet van Kleijn niet het juiste vervolg geven.
Voor Aron Sleurink kwam na 28 minuten een einde aan deze wedstrijd. Hij moest geblesseerd het veld verlaten en hij werd vervangen door Jim Strieker. Het voetbal ging in de eerste 45 minuten over en weer, maar veel kansen werden er door beide ploegen niet gecreëerd. Alleen Alex van Eem kreeg voor Valleivogels een goede mogelijkheid, maar zijn inzet kon gekeerd worden door keeper Arjan ten Klooster. De rebound was helaas niet aan Erik van Eem besteedt.
 
Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en VSCO ’61 startte agressief op jacht naar de openingstreffer. Lang duurde de agressiviteit niet want na tien minuten nam Valleivogels de regie over . Remco van de Fliert had in versnelling in huis en via Alex van Eem kwam de bal bij Erik van Eem terecht. De laatstgenoemde had in deze situatie moeten scoren, maar sluitpost Arjan ten Klooster hiel met een goede redding zijn doel schoon.
In de 58e minuut moest Jesper Schipper geblesseerd aan zijn oog het veld verlaten. Verdediger Schipper blokte de bal in een duel, maar de bal verdween hierdoor snoeihard tegen zijn hoofd aan. Er werd geen risico genomen en Schipper werd naar de kant gehaald. Aanvaller Bert van Dijk stond al klaar om in het veld te komen, maar voor Van Dijk is de rechtsbackpositie niet de juiste. Jorino Kleijn speelde vaker op die plek en hij nam de positie van Schipper over. Van Dijk positioneerde zich in de aanval.
Met nog twintig minuten te voetballen legde Valleivogels een mooie aanval op de mat. Jorino Kleijn gaf de bal mooi voor waarna Erik van Eem de bal tegen de touwen kopte. Het doelpunt werd echter de scheidsrechter de heer Van der Veen afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Trainer Nuesink reageerde en bracht Wim de Vries voor Arjen Hulst. Met nog een kwartier te spelen kon er wel gejuicht worden door de spelers en aanhang van Valleivogels. Wederom was het Jorino Kleijn die een goede voorzet afleverde. Bij de tweede paal dook Alex van Eem naar de bal en kopte hij het leder tussen de twee palen: 0-1.
Jorino Kleijn werd in de 78e minuut vervangen door Teus den Hartog. Drie minuten na deze wissel kreeg de thuisploeg een mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de inzet verdween in het zijnet. Rob van den Broek bracht een verse kracht in het veld. Bob van Ruitenbeek kwam voor Rik Huijser. Het bleek een gouden wissel te zijn. Remco van de Fliert stuurde invaller Teus den Hartog weg die een prachtige voorzet gaf. Van Ruitenbeek schoot, bij zijn eerst balcontact, de bal keurig achter doelman Ten Klooster.
In vierde minuut na de officiële speeltijd leek het nog even spannend te worden in Oosterwolde. Bert van Dijk speelde de bal te zacht op Remco van de Fliert waardoor VSCO ’61 een tegenaanval kon opzetten. Net voor het zestienmetergebied kon deze aanval door middel van een overtreding afgestopt worden. Remco van ’t Hul schaarde zich achter de bal en schoot de bal op fabuleuze wijze achter sluitpost Joshua van den Berkt. Direct daarna volgde het eindsignaal van arbiter Van der Veen.

  
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!