Spelregelbewijs voor Jeugd uit geboortejaar 2004

Spelregelbewijs voor Jeugd uit geboortejaar 2004

26 november 2021 10:00


Voor alle spelers en speelsters geboren in 2004.

 

Aan alle spelers en speelsters geboren in 2004

De KNVB is met ingang van het seizoen 2014/2015 gestart met de invoering van het spelregelbewijs. Het doel van het spelregelbewijs is om sportiviteit & respect te bevorderen. 

Dit seizoen (2021-2022) moeten spelers en speelsters geboren in het jaar 2004 het spelregelbewijs halen. De deadline voor het halen van het Spelregelbewijs is verplaatst van begin september 2021 naar 1 januari 2022.

De KNVB heeft de website www.voetbalmasterz.nl gelanceerd waarop de junioren via e-learning het spelregelbewijs kunnen halen. De modern vormgegeven site besteedt aandacht aan de spelregels in 20 spelsituaties, die in het voetbal het meest voorkomen. Zeker de moeite waard, ook als je (nog) niet je spelregelbewijs hoeft te halen. Oefentoetsen zijn vrij beschikbaar en mag iedereen maken zo vaak hij wil. 
 
De junioren zijn er zelf verantwoordelijk voor dat zij het bewijs halen, maar de vereniging zal hen wel moeten informeren, instrueren en motiveren. De vereniging kan via een club dashboard de vorderingen van de spelers inzien en zo nodig een bijeenkomst organiseren om te oefenen en eventuele knelpunten door te spreken. Zo is het halen van het spelregelbewijs een gezamenlijke verantwoordelijkheid van speler, vereniging en KNVB. 
 
Spelers die het spelregelbewijs dienen te halen zijn verplicht vijf levels te doorlopen. Elk level heeft tien vragen en je moet er telkens eentje meer goed hebben. De eindtoets daarna, het exam level, bestaat uit 20 vragen waarvan er 16 juist beantwoord moeten worden. Als leden het spelregelbewijs niet halen, mogen zij het seizoen daarop niet voetballen. Een speler heeft een heel seizoen + zes wedstrijden in het nieuwe seizoen de tijd om het te halen. 

Ook dit jaar is het essentieel het Spelregelbewijs op tijd, dus uiterlijk 1 januari 2022, te halen. Als leden uit het genoemde geboortejaar 2004 het Spelregelbewijs niet hebben, mogen zij in het vervolg van het seizoen 2021/‘22 namelijk niet meer voetballen.

We rekenen op een ieders medewerking.

Bij vragen graag contact opnemen met: jeugdbestuur@valleivogels.nl 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!