Valleivogels pakt driepunter tegen O.V.C.'85

Valleivogels pakt driepunter tegen O.V.C.'85

21 november 2021 14:45


Eerste thuisoverwinning in deze competitie


Valleivogels pakt driepunter tegen OVC ‘85
 
Vanwege de coronamaatregelen streden Valleivogels en OVC ’85 op een leeg sportpark De Bree-West om de felbegeerde punten. Supporters van beide partijen waren helaas niet welkom. De bezoekers uit Oosterbeek startten fel en al in de 6e minuut kwamen ze via Stijn van der Weerd op voorsprong. De voorsprong duurde niet lang, want nog voor rust zorgden Jorino Kleijn en Erik van Eem (2x) voor de voorsprong. Na de theepauze deed Nick Bijlsma wat terug maar wederom was het Erik van Eem die met zijn derde treffer van deze middag de eindstand op 4-2 bepaalde en met zijn drie doelpunten werd hij de grote man aan de kant van Valleivogels.
 
De ploeg van hoofdtrainer Rob van den Broek startte zwak, maar dat kan natuurlijk ook aan de felheid van OVC ’85 gelegen hebben. Al in de eerste minuut ontstond de eerste kans via Stijn van de Weerd en Nick Bijlsma, maar Corwin Broekhuizen was bij de les en wist met een sliding de bal weg te werken. Twee minuten later probeerde Nick Bijlsma het met een afstandsschot waarbij sluitpost Joshua van den Berkt de bal in tweede instantie klemvast had. Door een makkelijk gegeven penalty kwamen de bezoekers op voorsprong. Stijn van der Weerd maakte vanaf elf meter geen fout: 0-1.
Na tien minuten trok het rood-witte team het initiatief naar zich toe en dit resulteerde in de 11e minuut in de gelijkmaker. De vrije trap van Jorino Kleijn vanaf ca. 18 meter werd van richting veranderd waardoor doelman René Gerrist kansloos was: 1-1. De thuisploeg had zeven minuten na de gelijkmaker op voorsprong moeten komen. Jorino Kleijn was een plaaggeest voor de defensie van OVC ’85 en had nu ook weer een goede actie in huis. De voorgegeven bal kon door Erik van Eem tegen de touwen geschoten worden, maar de spits schoot de bal op de binnenkant van de paal.
De combinatie Erik van Eem en doelpunten kwam in de 25e minuut wel tot zijn recht. Na een mooie samenspel tussen Rick Huijser en Jordy Liefting mocht Alex van Eem de cornerbal nemen. De bal werd door Erik van Eem bij de tweede paal binnengekopt: 2-1. Het maken van doelpunten werd in de 39e minuut nog maar eens onderstreept door Erik van Eem. Wederom op aangeven van Alex van Eem kon de spits de marge verdubbelen: 3-1.
 
Oefenmeester Bastiaan Veldhuizen had zijn manschappen in de rust toegesproken en dit resulteerde al snel in de aansluitingstreffer. Paul Bouwman gaf de bal in de 53e minuut voor waarna Nick Bijlsma de bal achter de verbouwereerde keeper Van den Berkt kon koppen: 3-2. Met nog meer dan een half uur te gaan, zag OVC ’85 en wel zitten om de gelijkmaker te scoren. Valleivogels stroopte de mouwen ook op en verdedigde de voorsprong. Vanaf de reservebank van de gasten uit Oosterbeek werd er druk meegestreden en wisselspeler Keven van der Borden kreeg twee gele kaarten binnen een tijdsbestek van 30 seconden en kon dus met rood eerder naar de kleedkamer. Door de aanvalsdriften van OVC ’85 kwam er voor Valleivogels voorin ruimte. Jorino Kleijn gaf in de 74e minuut de bal mee op Rik Huijser die de bal keurig voor gaf. Met een sliding kon Alex van Eem nog bij de bal, maar met gevaar voor eigen leven gooide sluitpost Gerrist zich voor de bal en hield daardoor de hoop op een gelijkspel in leven.
Helaas was deze hoop van zeer korte duur want nog in dezelfde minuut kon Erik van Eem met een puntertje zijn derde doelpunt maken, waarmee hij zijn hattrick voltooide. Het verzet bij de tegenpartij was gebroken en de score had via invaller Bob van Ruitenbeek, hij kwam voor Rik Huijser, nog hoger uit kunnen vallen, maar het schot werd mooi gepareerd door Gerrist.
 
Zaterdag 27 november 2021 speelt Valleivogels de uitwedstrijd tegen VRC uit Veenendaal. Deze wedstrijd begint om 14:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter de heer W. Braaksma.

  

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!