Spelregelbewijs

Spelregelbewijs

De website www.voetbalmasterz.nl is gelanceerd. Via deze website kunnen tweedejaars B-junioren met ingang van het seizoen 2014/’15 het officiële KNVB Spelregelbewijs halen.

Een spelregelbewijs voor alle jeugdspelers in Nederland; het maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn tweedejaars B-junioren verplicht het spelregelbewijs te halen.
 
Dat doen zij door middel van oefentoetsen en een eindtoets op Voetbalmasterz, die inmiddels gelanceerd is. De invoering van het spelregelbewijs is een van de maatregelen uit het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’.
 
Uitgangspunt bij de invoering van het spelregelbewijs is dat het niet alleen gaat om het kennen van de regels, maar ook om het begrijpen, accepteren en toepassen ervan. Dit zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen. Het halen van het spelregelbewijs is verplicht, maar door het aanbieden van verschillende oefentoetsen is het voor iedereen mogelijk om de het bewijs te halen.

Het Spelregelbewijs kun je halen vanaf 2014/'15!

Je kunt op deze site oefenen zoveel als je wilt. En als je denkt dat je voldoende weet over de belangrijkste spelregels van het voetbal, is er voor jou een laatste, mooie uitdaging.

Om het spelregelbewijs te halen, moet je eerst vijf levels doorlopen. Elke level heeft tien vragen, en je moet er telkens eentje meer goed hebben. Bij level 1 moet je minstens vijf juiste antwoorden geven. Bij level 2 dus zes. Bij level 3 zeven, bij level 4 acht en bij level 5 negen.

Deze vijf levels kun je opnieuw doen, zo vaak als je wilt. Tot je klaar bent voor de eindtoets. Deze heeft twintig vragen, waarvan je er zestien (of meer) goed moet hebben. Je hebt hiervoor drie pogingen. Als het je hierin niet is gelukt, vraag dan je club of ze je kunnen helpen.

Als tweedejaars B-junior krijg je van ons in september een gebruikersnaam en activatiecode. De tweedejaars B-junioren moeten de eindtoets voor 1 januari gehaald hebben.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!