Sociaal veilige sportomgeving

Sociaal veilige sportomgeving

SOCIAAL VEILIGE SPORTOMGEVING

 SV De Valleivogels wil ieder lid de optimale mogelijkheden bieden te genieten van de voetbalsport. Een vereniging waar iedereen zich thuis kan voelen, ongeacht de voetbalcapaciteiten en (culturele) achtergrond. De zorg voor een veilige omgeving is daarin essentieel.

Ongewenst gedrag komt helaas overal voor: op school, in de straat, thuis en op het werk, en ook bij het voetballen. Er zijn veel soorten van ongewenst gedrag, zoals: agressie, bedreiging, belediging, mishandeling, pesten, ongewenste intimiteiten en discriminatie: het kwaadspreken over iemand zijn afkomst, huidskleur, geloof of seksuele voorkeur.

Daarom willen we binnen SV De Valleivogels zorgen dat een veilige omgeving optimaal wordt gewaarborgd. Daarbij hoort dat onze vereniging maatregelen neemt om Seksuele Intimidatie en ander Grensoverschrijdend Gedrag , in alle verschijningsvormen, te voorkomen en voorbereid te zijn om adequaat om te gaan met de gevolgen, als we toch te maken krijgen met ongewenst gedrag.

SV De Valleivogels heeft daarom de volgende maatregelen genomen (zie bijgaande documenten):

-      Vertrouwenscontactpersonen

-      Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

-      Gedragsregels

-      Pestprotocol

-      Agressieprotocol 


Alle bestaande trainers, leiders en andere vrijwilligers die werken met minderjarigen en/of mensen met een verstandelijke beperking zijn op de hoogte van deze maatregelen.

Daarnaast zal met nieuwe vrijwilligers die onbekend zijn binnen de vereniging een kennismakingsgesprek worden gehouden. Tijdens dit gesprek zal gewezen worden op de maatregelen en zal de motivatie van de vrijwilliger worden besproken. 

In het jeugd informatieboekje dat alle ouders van nieuwe jeugdleden krijgen uitgereikt, wordt ook melding gemaakt van bovengenoemde maatregelen.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!