Nieuws

Nieuws

Organisatie "Marco van Ginkel" jeugdtoernooi
orgmvgtrn.jpg

Spetterend voetbalplezier op 5e Marco van Ginkel-jeugdtoernooi

Zaterdag 11 juni jl. streden bij sv de Valleivogels liefst 48 regionale top-jeugdteams inclusief BVO Vitesse Arnhem in de leeftijd 9 t/m 12 jaar om de prijzen in alweer de 5e editie van het Marco van Ginkel-toernooi. Onder heerlijke zonnige weersomstandigheden konden de talentvolle voetballertjes zich met elkaar meten op de groene velden onder de support van groot aantal toeschouwers.
In de ochtendsessie werd bij de jongste JO9-leeftijdsgroep winnaar Robur et Velocitas uit Apeldoorn, die in finale met 2-1 won van Roda'46 uit Leusden. Gelijktijdig werd Desto JO10 de winnaar in de JO10-categorie door overtuigend te winnen van Roda46 Leusden. De thuisspelende teams van de Valleivogels JO9 en JO10 kwamen sterk uit startblokken, maar moesten genoegen nemen met een 6e resp. 4e plaats.

In de middagsessie werd bij de JO11 en JO12-leeftijden fanatiek maar sportief gestreden om de eer. Onder het oog van liefst 24 scheidsrechters werd wel duidelijk dat er nog voldoende talent en techniek aanwezig is voor een mooie toekomst! 

Nadat Valleivogels JO11+JO12 net de finales misten, kwam uiteindelijk vvBennekom JO11 als winnaar naar voren na nemen van stafschoppen op DTS35 Ede. Al het enthousiasme, geluk en verdriet kwam hier samen, zoals dat hoort bij loterij van strafschoppen.
Bij de JO12 was Vitesse Arnhem sterk vertegenwoordigd, maar de jonge talenten, die dromen van een toekomstige voetbal-profcarriere, konden geen vuist maken tegen de ‘iets oudere’ regionale toppers. Het zeer fanatiek en ambitieuze vv Alverna Wijchen werd de terechte winnaar bij de JO12.

Tijdens de prijsuitreiking ontvingen alle teams een beker en een teamfoto, Daarnaast werden de winnende spelers extra in het zonnetje gezet met een door Adidas geschonken ‘kleine WK-bal”, om de jeugd in de zomerperiode te laten werken aan hun skills!

De prachtige (‘s morgens gemaakte) teamfoto's werden gemaakt en geschonken door Arjan Westerduin Fotografie.  Voor de liefhebbers: Elke teamfoto is terug te vinden op de Facebook-pagina van “Westerduin Scherpenzeel”  !

De organisatie zag mede door het mooie weer en de vele vrijwilligers een fantastisch verloop van dit jeugdtoernooi, dat inmiddels regionaal flink aan bekendheid heeft gewonnen. Mede gezien het enthousiasme en ontvangen complimenten van de diverse verenigingen, zal hier in 2023 ongetwijfeld weer een vervolg aan worden gegeven.

mvgfa1.png
 

 

Organisatie Marco van Ginkel-toernooi.

Patrick Blum              06-3196 7252 

Gert vd Dikkenberg   06-4731 5998

Alex van Ginkel         06-2366 9682

Peter Henken            06-2247 0940 

 

 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!