• De kop doet denken dat alleen Valleivogels strijd leverde op het drassige veld van sportpark de Wormshoef te Lunteren. Maar dat is zeker niet het geval. Ook Lunteren stroopte de mouwen op voor een goed resultaat. Beide ploegen, die niet voor elkaar onderdeden, wisten dat onder deze omstandigheden, veel regen en gewoon gras, het een vechtduel zou worden waarbij voor elke meter gestreden moest worden. Na een 0-0 ruststand vielen in de tweede helft de doelpunten. Alex van Eem en Jorino Kleijn zetten de bezoekers op een 0-2 voorsprong. Roy Ploeg maakte in de slotfase de aansluitingstreffer zodat het nog spannend werd. Valleivogels wist uiteindelijk de overwinning veilig te stellen: 1-2.

  Oefenmeester Aad van den Berg had zijn elftal voor deze wedstrijd op twee plaatsen gewijzigd. Joost van den Berg startte als centrale verdediger en hierdoor nam Rob van Eem een positie in op het middenveld. In de voorhoede had Van den Berg gekozen voor Rob Vinke wat ten koste ging van Jorino Kleijn.

  Al snel in de wedstrijd moest goalie Tim van de Weerdhof handelend optreden. De voorzet van Dave van den Ham kon door Jeffrey Pater binnengetikt worden, maar van dichtbij hield Van de Weerdhof met een keurige redding zijn doel schoon. In de 9e minuut ontstond er weer een gevaarlijke scrimmage voor het doel van Valleivogels, maar nu kon de bal weggewerkt worden. De bezoekers kregen hierna drie hoekschoppen achter elkaar, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op.
  In de 22e minuut kreeg Ivar Boekholt een goede kans, maar zijn inzet verdween voorlangs het doel van Van de Weerdhof. Ook Valleivogels kreeg een kans, maar Rob Vinke zag zijn poging, na een mooie combinatie, net over het doel gaan. Dezelfde Vinke kreeg in de 40e minuut weer een goede kans, maar zijn diagonale schot werd gepakt door Nicky Groeneveld. Net voor de theepauze kregen de gasten uit Scherpenzeel nog een mooie kans. Bart Posthouwer gaf de bal voor waarna Corwin Broekhuizen net niet bij de bal kon.

  Het veld was er niet beter op geworden en beide formaties wisten dat het in het tweede bedrijf een nog zwaarder veld zou zijn en dus zou er nog meer strijd geleverd moeten worden. Het eerste speldenprikje werd uitgedeeld door Roy Ploeg. Zijn inzet verdween in het zijnet. In de 57e minuut was het tijd voor een verse kracht binnen het rood-witte team. Jorino Kleijn nam de plaats in van Rob Vinke. Deze wissel had effect op het elftal van Valleivogels. In de 65e minuut kon het scorebord bijgewerkt worden. Aanvoerder Remco van de Fliert gaf de bal voor waarna spits Alex van Eem het laatste tikje kon geven: 0-1.
  Hoofdtrainer Martin Speelziek reageerde direct en bracht Isha Hughan voor Max Veenendaal. De gasten bleven in deze fase de betere en Jorino Kleijn kopte de bal op de lat. Vier minuten na de openingstreffer drukte invaller Jorino Kleijn een stempel op de wedstrijd. Met een mooie actie drong hij het zestienmetergebied binnen en rondde beheerst diagonaal af: 0-2. Dit doelpunt gaf bij Lunteren veel commotie want de aanvaller zou meters buitenspel gestaan hebben. Scheidsrechter Michel Baist wuifde echter alle protesten weg en keurde het doelpunt goed.
  Om voor het laatste kwartier vers bloed in het elftal te krijgen bracht Aad van den Berg een dubbele wissel in het veld. Leo van Eem en Patrick van de Berkt kwamen voor doelpuntmaker Alex van Eem en Jesper Schipper. Ook trainer Speelziek bracht twee wissels. Xavie Tromp en Kasper Willemsen kwamen voor Dave van den Ham en Pepijn Meurs.
  Bij Valleivogels mocht Tomas Vaarkamp ook minuten maken en hij kwam voor Wilbert Thomassen. Het werden nog spannende minuten in Lunteren. Helemaal toen Jurgen van de Berg in de 86e de minuut de vrije trap mocht nemen. De bal viel op het hoofd van Roy Ploeg en zo bracht hij de spanning weer terug: 1-2. In de voorlaatste minuut gooide sluitpost Tim van de Weerdhof zich met gevaar voor eigen leven voor de bal en voorkwam hiermee een doelpunt. In de 93e minuut mocht Lunteren nog een cornerbal nemen. Zelfs keeper Nicky Groeneveld bevond zich in het vijandelijk strafschopgebied, maar de bal kon door Valleivogels verdedigd worden.

  Zaterdag 25 november 2023 komt CJVV uit Amersfoort op bezoek in Scherpenzeel. Op sportpark De Bree-West begint deze wedstrijd om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Johnny Appel.