• Valleivogels boekt 3-0 overwinning op Dieren

  De wedstrijd tussen Valleivogels en Dieren kunnen we samenvatten in twee woorden: kansen en doelpunten. Kansen waren er voor de bezoekers en doelpunten voor de thuisploeg. In Scherpenzeel vonden Freek van Wijk, Erik van Eem en Rik Vermeij het net en werd er een 3-0 overwinning geboekt.
  De ploeg van hoofdtrainer Rob van den Broek was op één plaats gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen De Merino’s. Jordy Liefting was geschorst en zijn plaats werd ingenomen door Frank Belt.

  De eerste tien minuten waren voor de gastheren en verschenen een aantal keer voor het doel van Jonne Olijslager, maar na deze tien minuten kregen de gasten twee goede kansen. Wouter de Wit verscheen ineens voor doelman Joshua van den Berkt, maar de goalie wist zijn doel schoon te houden. Milan Klopman zag zijn inzet net over de deklat verdwijnen en de kopbal van Hidde van Amerongen verdween ook over het doel.
  In de 25e minuut wist Valleivogels uit een standaardsituatie de ban te breken. Bart Posthouwer mocht de vrije trap nemen en de rebound viel voor de voeten van Rik Vermeij. Die zag zijn bal geblokt worden en de rebound kwam toen voor de voeten van Freek van Wijk. Hij controleerde eerst de bal en schoof de bal toen beheerst achter sluitpost Olijslager: 1-0.
  In de 36e minuut ontstond er een scrimmage voor het doel van Van den Berkt. De keeper kreeg de bal tegen zich aan en de cornerbal van Milan Klopman viel op het hoofd van Koen Hillen, maar zijn kopbal verdween over het doel. In de laatste vijf minuten van het eerste bedrijf konden nog drie kansen genoteerd worden. In de 40e minuut legde Rik Vermeij de bal goed terug op Bart Posthouwer, maar zijn inzet verdween naast het doel en in de 44e minuut zag Freek van Wijk zijn kopbal via de handen van Olijslager over het doel gaan. Tussen deze twee mogelijkheden kreeg Dieren ook een goede kans. Wouter de Wit kreeg het op zijn heupen en waar velen dachten aan een overtreding op Remco van de Fliert mocht hij zijn weg vervolgen. Zijn poging verdween tot verbijstering van de meegereisde supporters net voorlangs het doel van Van den Berkt.

  Twee minuten na de aftrap van de tweede helft had Dieren de gelijkmaker moeten scoren. Wouter de Wit was los en ook Rob van Eem kon hem niet stoppen zodat hij diagonaal alleen op Van den Berkt af kon gaan. De keeper wist met een keurige redding de bal uit doel te houden. Vier minuten later moest Jonne Olijslager wel de gang naar het net maken. Freek van Wijk kon de bal voorgeven waarna Alex van Eem de bal op het doel kon koppen. Olijslager kon deze bal nog uit zijn doel maar de daaropvolgende cornerbal van Bart Posthouwer werd hem te machtig. Bij de tweede paal stond Erik van Eem zo vrij als een vogel om de bal tegen de touwen te koppen: 2-0.
  De ploeg uit Dieren probeerde het nog wel en kreeg via Wouter de Wit, na balverlies van Remco van de Fliert, nog een kans maar zijn inzet verdween over het doel van Van den Berkt. Oefenmeester bracht in de 66e minuut Jordy Craanen voor Hidde van Amerongen. Een gele kaart was er ook voor Ryan Poels na de overtreding op aanvoerder Remco van de Fliert. Ook Rob van den Broek bracht verse krachten in het veld. Rik Huijser en Patrick van de Berkt kwamen voor Frank Belt en Jesper Schipper. Met nog een kwartier te voetballen gingen Kamiel van der Beek en invaller Rik Huijser een duel aan. Huijser ging naar de grond en tot verbazing van velen ging de bal op de stip. Rik Vermeij maakte vanaf elf meter geen fout: 3-0.
  Joshua van den Berkt moest nog tweemaal in actie komen op de pogingen van De Wit en invaller Niek van Asselt. Aan de stand wijzigde niets meer.

  Zaterdag 25 maart staat een mooie streekderby op het programma. Op sportpark De Wormshoef zullen Lunteren en Valleivogels de degens met elkaar kruisen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van arbiter de heer G.C. Dorrestijn.