• Valleivogels en Veensche Boys houden elkaar in evenwicht

  De seizoensopening tussen Valleivogels en Veensche Boys kende vier doelpunten die gelijkmatig verdeeld werden. In het eerste bedrijf zetten Alex van Eem en Mathijs van Dusschoten hun team op een 2-0 voorsprong. Julian Buitenhuis zorgde voor de aansluitingstreffer. In de tweede helft zorgden Corné Parol voor de gelijkmaker: 2-2.

  Het eerste wapenfeit van deze wedstrijd kwam op naam van Rody Buitenhuis, maar hij zag zijn inzet, na de voorzet van Niek van Diermen, in de handen van doelman Tim van de Weerdhof verdwijnen. Ook Valleivogels liet zich voor het vijandelijk doel zien en Wilbert Thomassen schoot de bal, na een actie waarbij hij naar binnen kwam, naast het doel van Jordy Deckers. Nadat Corné Parol net niet de voorzet van Tom van Donselaar het juiste vervolg kon geven kon de in de19e minuut de openingstreffer genoteerd worden. Bart Posthouwer mocht de vrije trap nemen en die werd met de hak verlengd door Mathijs van Dusschoten. Bij de tweede paal tikte Alex van de Eem de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen: 1-0.
  De eerste gele kaart van deze wedstrijd kwam op naam van Remco van de Fliert en de vrije trap van Julian Buitenhuis werd door Jesper Schipper tot cornerbal verwerkt. De corner van Buitenhuis viel op het hoofd van Steven Zanten, maar hij de bal vloog over het doel van Van de Weerdhof.
  Het werd een harde strijd om de felbegeerde punten en nu ontving Rody Buitenhuis ook de gele prent na de overtreding op Wilbert Thomassen. Na een half uur voetballen legde Rob van Eem en Wilbert Thomassen een mooie combinatie op de kunstgrasmat. De vrije trap die verdiende werd, werd genomen door Bart Posthouwer en via het hoofd zorgde Mathijs van Dusschoten voor de dubbele marge: 2-0.
  Drie minuten later lag de wedstrijd weer open en de voorzet van Corné Parol werd door Julian Buitenhuis tegen de touwen geschoten: 2-1. Voor de theepauze kregen beide ploegen nog een mogelijkheid, maar zowel Mathijs van Dusschoten en Mauro Peters kopten de bal over de deklat. In de 43e minuut ontving Rik Doppenberg de gele kaart na een overtreding op Rob van Eem. Deze gele prent had in de tweede helft nog grote gevolgen.

  Oefenmeester Erik Assink was in de rust niet tevreden over zijn ploeg en zette zijn ploeg weer op scherp. Na tien minuten gespeeld in de tweede helft moest Tim van de Weerdhof zijn kunnen laten zien, maar raakte hierbij ook geblesseerd. Het bleek niet ernstig en na de verzorging kon hij weer verder. Assink reageerde en bracht twee verse krachten in het veld. Levi Haringsma en Lucas Mercera kwamen in het veld voor Mauro Peters en Dave Knikker. Na deze wissels kregen de gastheren via Van Dusschoten en Kleijn nog een mogelijkheid, maar het doelpunt viel inde 75e minuut aan de andere kant. In deze fase was Wilbert Thomassen vervangen door Leo van Eem. Julian Buitenhuis gaf de bal goed voor waarna Corné Parol geen moeite had om Van de Weerdhof te passeren: 2-2.
  Met nog tien minuten te voetballen kwamen bij thuisploeg Tomas Vaarkamp en Frank Belt voor Jorino Kleijn en Alex van Eem. Bij de bezoekers mocht Alwin van Domselaar de plaats innemen van Rody Buitenhuis. Precies voor deze wissels kreeg Rik Doppenberg zijn tweede gele kaart en kon dus vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. Hoewel het 11 tegen 10 werd, kwam Valleivogels onder grote druk te staan. In de 91e minuut behoedde Tim van de Weerdhof zijn ploeg voor een achterstand. De voorzet van Corné Parol werd door Levi Haringsma mooi in de hoek gekopt, maar met een prachtige katachtige reflex wist Van de Weerdhof de bal uit zijn doel te houden. Na afloop verscheen er, ondanks het gelijke spel, toch een glimlach op het gezicht van de goalie van Valleivogels.
  “Als je met zo’n redding je team toch een punt kan bezorgen, dan is dat wel lekker hoor. Op de vraag wat er door je heen gaat tijdens zo’n actie is hij duidelijk. Ben natuurlijk blij dat ik als eerste keeper gekozen ben door de technische staf en dat ik dan door deze redding belangrijk ben voor de ploeg is mooi. Alles gaat ineens zo snel en tijd om na te denken is er dan niet. Gewoon richting bal gaan en de bal uit het doel houden. Maar het was wel een mooie redding, sluit hij lachend af.
  Het werd door vrije trappen en cornerballen nog spannend voor het doel van Van de Weerdhof, maar doelpunten vielen er niet meer: 2-2.

  Zaterdag 30 september 2023 mag Valleivogels op bezoek bij VVA in Achterberg. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de heer D.R. Vriesenga.