• Valleivogels kan geen vuist maken tegen SV Nieuw Utrecht.

    De eerste helft bleef Valleivogels tegen SV Nieuw Utrecht in Utrecht nog overeind. Er werden door beide ploegen een aantal kleine mogelijkheden gecreëerd, maar de doelpunten vielen in het tweede bedrijf. Twee keer waren de bezoekers niet bij de les en konden Tufan Özbozkurt en Serdar Kurdal hun ploeg op voorsprong zetten. Remco van de Fliert deed via een afstandsschot nog wat terug: 2-1.
    Het was voor beide oefenmeesters even puzzelen deze week. Veel spelers werden gemist. Bij Valleivogels waren om diverse redenen Jesper Schipper, Corwin Broekhuizen, Patrick van de Berkt, Friso Drewes, Wilbert Thomassen, Dani Molhoek en Erik van Eem niet aanwezig. Hierdoor kregen Sjoerd van den Berg, Leo van Eem en Tomas Vaarkamp een basisplaats toegewezen. Voor de theepauze kregen de gasten uit Scherpenzeel een paar kleine mogelijkheden. Leo van Eem en Alex van Eem zagen hun inzetten niet beloond worden. Aan de andere kant moest Tim van de Weerdhof handelend optreden na de inzet van Yessine Alou. Behoudens de gele kaart voor Remco van de Fliert, na de overtreding op Adam Boutachkourt viel er weinig te noteren.

    Oefenmeester Tarik Divarci had voor de tweede helft zijn elftal op één plaats gewijzigd. Tolga Demirci bleef in de kleedkamer achter en zijn vervanger was Saifeddine Boutachkourt. In de 48e minuut zag Leo van Eem, nadat hij de bal ontving van keeper Tim van de Weerdhof, zijn inzet over het doel van Hassan Boulaayoun gaan. Een minuut later lag de bal wel bij Valleivogels in het net. Tufan Özbozkurt kon eenvoudig zijn treffer maken: 1-0. De formatie van Harold Valkenburg en Alex van Ginkel had het in deze fase lastig en Van de Weerdhof kon met zijn been de poging van Tufan Özbozkurt nog onschadelijk maken. In de 57e minuut ging het achterin fout bij Valleivogels. De voorzet kwam bij de eerste paal waar Tim van de Weerdhof de bal voor het oprapen leek te hebben. De goalie liet de bal los en Serdar Akkanat strafte deze fout moeiteloos af: 2-0. Bij de bezoekers kwamen nu Jorino Kleijn en Stefan van den Brink voor Tomas Vaarkamp en Leo van Eem. Keeper Van de Weerdhof had in de 59e minuut een goede redding in huis op de inzet van Saifeddine Boutachkourt. In dezelfde minuut ontving de speler van SV Nieuw Utrecht, na de overtreding op Remco van de Fliert, de gele kaart van scheidsrechter Bram van den Boogaard. De trainers van Valleivogels brachten Frank Belt in voor Nick Heikamp en gingen op jacht naar de aansluitingstreffer. Stefan van den Brink was hier dichtbij maar zijn kopbal verdween naast het doel. Elf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd loste aanvoerder Van de Fliert een afstandsschot op het vijandelijk doel. Sluitpost Hassan Boulaayoun zag er bij deze situatie niet goed uit en de bal vloog net naast de paal tegen de touwen: 2-1. Jelmar van de Wal mocht in de 89e minuut nog Remco van de Fliert vervangen. In de blessuretijd ontving Saifeddine Boutachkourt nog zijn tweede gele kaart waardoor hij met rood moest vertrekken. Verder gebeurde er niets meer en verloren de Scherpenzelers deze wedstrijd met 2-1.
    Zaterdag 24 februari 2024 treedt Valleivogels op sportpark De Bree-West aan tegen VVA Achterberg. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.