• Valleivogels krijgt in blessuretijd deksel op de neus

  Valleivogels wist voor het laatst op 10 december 2022 een driepunter te pakken in de competitie. De wedstrijden tegen CDW en Woudenberg werden gelijkgespeeld en ook zaterdag 4 februari 2023 werd er tegen Jonathan gelijkgespeeld. Rob van Eem zette zijn team net voor rust op voorsprong, maar in de 97e minuut kreeg de thuisploeg de deksel op de neus en wist Pepijn Hopstaken de gelijkmaker binnen te tikken: 1-1.

  Rob van den Broek had zijn elftal op één plaatst gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen Woudenberg. Nick Heikamp had wat rugklachten en hij werd vervangen door Alex van Eem.
  Jonathan, de formatie van hoofdtrainer Rob Zomer, miste voor deze wedstrijd een aantal steunpilaren en hierdoor kregen jonge voetballers de kans om zich in de kijker te spelen.

  De eerste mogelijkheid voor de gasten kwam al in de 3e minuut. Pepijn Hopstaken kreeg een kopkans, maar goalie Joshua van den Berkt kon de bal uit zijn doel houden. Een minuut later kreeg ook de gastheren een kans. Erik van Eem vond Alex van Eem die op zijn beurt de bal bij Rik Vermeij bracht. De inzet verdween naast het doel van keeper Xavier Gyina. Na een kwartier voetballen miste Rob van Eem de bal en hierdoor kon Maurits Smid de bal voorgeven. Verdediger Corwin Broekhuizen kon de bal uit de doelmond wegwerken.

  Arbiter de heer P. Sturkenboom uit Heemskerk gaf in de 18e minuut een gele kaart aan Maurits Smid voor een luchtduel wat hij buiten het doelgebied aanging met Joshua van den Berkt. In het eerste bedrijf konden nog drie kansen genoteerd worden waarvan er één tot doelpunt gepromoveerd werd. Eerst zag Erik van Eem zijn kopbal in de handen van Gyina belandden en aan de andere kant zag Smid zijn inzet over het doel gaan. Tussen deze beide kansen kon het scorebord bijgewerkt worden. De cornerbal van Alex van Eem kon door zijn broer Rob van Eem bij de eerste paal binnengekopt worden: 1-0.

  Voor de tweede helft had Van den Broek één wijziging doorgevoerd. Aanvoerder Remco van de Fliert bleef in de kleedkamer achter en Bart Posthouwer mocht zijn plaats innemen. De voetballers van Jonathan schuwden de duels niet en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Valleivogels daarentegen kon aan de bal niet het voetbal brengen wat voorheen wel lukte. Om wat meer elan te brengen, bracht Van den Broek Jorino Kleijn voor Freek van Wijk. Ook mocht met nog een kwartier te voetballen Bob van Ruitenbeek voor Alex van Eem. De laatste tien minuten van deze wedstrijd gebeurde er veel. Rob Zomer bracht een verse kracht in het veld. Faisel Loukili kwam voor Lars Kerkmeijer en Teun Suyver mocht de plaats van Eskil de Koning innemen.

  Doelman Van den Berkt moest zijn kunnen tonen op de inzet van Maurits Smid. Daarna werden er nog een aantal gele kaarten uitgedeeld. Erik van Eem, Jorino Kleijn, Corwin Broekhuizen en Rik Vermeij waren de ontvangers aan de kant van Valleivogels. Bij Jonathan ontving invaller Teun Suyver de gele prent. De gele kaart voor Kleijn was wel hilarisch. Vanaf het pannaveldje naast het hoofdveld werd de bal per ongeluk door voetballende kinderen het hoofdveld op geschoten. Jorino Kleijn trapte de bal weer terug, maar de dienstdoende leidsman dacht dat het de speelbal was en gaf hem de gele kaart voor spelbederf.

  Er werd erg veel blessuretijd bijgeteld en nadat Bob van Ruitenbeek zijn schot geblokt zag worden en de kopbal van Erik van Eem van de lijn gehaald werd, kreeg Jonathan in de 97e minuut loon naar werken. Pepijn Hopstaken was de gevierde man en hij wist Van den Berkt te passeren: 1-1. De drie minuten die daarna nog volgden leverden geen mogelijkheden op.

  Zaterdag 11 februari 2023 mag het vlaggenschip van Valleivogels afreizen naar Oosterbeek voor de wedstrijd tegen OVC ’85. De aanvang is om 15.00 uur en het duel staat onder leiding van scheidsrechter de heer C.D. Peetom.