• Van hoogstaand voetbal was geen sprake op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel. Beide ploegen, Valleivogels en VVOP, moesten winnen, maar zeker niet verliezen. In de eerste helft kwam de thuisploeg via Erik van Eem (pen) en Leo van Eem op een 2-0 voorsprong. Na de theepauze verdween deze voorsprong door doelpunten van Stef Overeem (pen) en Dennis Hooijer als sneeuw voor de zon. Met nog twintig minuten te voetballen knalde Erik van Eem wederom vanaf elf meter zijn ploeg naar de verdiende 3-2 overwinning.

    In het begin van de wedstrijd lieten de formaties zich af en toe zien voor het vijandelijk doel. Dennis Hooijer zag zijn twee inzetten in de handen van Jordy Osnabrugge verdwijnen en aan de andere kant zag Erik van Eem zijn diagonale kopbal naast het doel gaan. Dezelfde Erik van Eem zette in de 9e minuut zijn ploeg wel op een 1-0 voorsprong. Bart Posthouwer vond Corwin Broekhuizen die Jordy Liefting aan het werk zette. Liefting drong het zestienmetergebied binnen en werd daar onreglementair gevloerd. Vanaf de stip wist spits Van Eem wel raad met deze kans: 1-0. Een minuut later moest oefenmeester Ricardo van de Pol zijn elftal noodgedwongen wijzigen. Tim Witte moest zich geblesseerd laten vervangen door Roman Hut. In de 12e minuut zagen we weer een Van Eem aan het werk en deze keer was het Leo die een mooi schot loste op het doel van Freek van de Steeg. Het strakke schot bleek onhoudbaar voor de sluitpost: 2-0. Er werden door beide ploegen een paar speldenprikjes uitgedeeld, maar groot gevaar leverde dit niet op. Alleen Erik van Eem had in de 43e minuut nog kunnen scoren, maar zijn inzet verdween naast de verkeerde kant van de paal.

    Direct na het beginsignaal van arbiter Vincent Koning kreeg VVOP een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Roman Hut mocht de vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied nemen, maar zijn poging had niet het gewenste resultaat. De bezoekers leken meer in de wedstrijd te komen en maakten in de 61e minuut het doelpunt. Hiervoor had Alex van Ginkel in de 59e minuut zijn elftal gewijzigd. Alex van Eem en Nick Heikamp kwamen in het veld voor Joost van den Berg en Leo van Eem. Het doelpunt van de gasten uit Voorthuizen kwam ook vanuit een penalty. Keeper Jordy Osnabrugge kwam zijn doel uit om de bal te onderscheppen, maar buiten het zestienmetergebied nam hij hierbij wel Niek Bos mee. De scheidsrechter was resoluut en wees naar de stip en gaf de sluitpost een gele kaart. Stef Overeem knalde zijn ploeg naar een 2-1 tussenstand. De gelijkmaker viel slechts drie minuten later. Een mooie aanval via de schijven Pieter Haarman, Tom van de Bunt en het eindstation was Dennis Hooijer: 2-2. Valleivogels rechte de rug en toonde veerkracht in deze fase. In de 67e minuut had invaller Nick Heikamp de mogelijkheid om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten, maar zijn schot ging hoog over het doel van Van de Steeg. In de 70e minuut had de zeer goed spelende en hardwerkende Jordy Liefting een weergaloze actie in huis wat eindigde binnen de beruchte lijnen. In een mêlee van spelers viel de bal op de hand van een verdediger van VVOP en weer mocht Erik van Eem de strafschop nemen. Ook deze keer bleef de spits koel en schoot de bal feilloos achter Van de Steeg: 3-2. De laatste twintig minuten werden nog spannend in Scherpenzeel, maar dat had de rood-witte formatie aan zichzelf te danken. Jordy Liefting liet zijn voeten maar weer een spreken en bracht de bal bij Alex van Eem die de bal teruglegde op Nick Heikamp die de bal over de deklat heen schoot. In de 78e minuut kreeg ook Alex van Eem een schietkans, maar zijn diagonale inzet ging ook over het doel. Valleivogels kreeg in de slotfase veel cornerballen, maar die leverden geen gevaar op. In de 90e minuut had Friso Drewes de wedstrijd in het slot moeten gooien. Erik van Eem vond Alex van Eem die de bal bij Drewes bracht. De inzet van de aanvaller werd mooi gepareerd door Freek van de Steeg.

    Zaterdag 18 mei mag Valleivogels aantreden in de uitwedstrijd tegen FC de Bilt. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Arlo Hemkes.