• Valleivogels verliest van Woudenberg

  Een hoogstaande wedstrijd werd het niet op sportpark De Bree-West te Scherpenzeel. Ondanks de vroege tegentreffer van Bas Golstein was Valleivogels in het eerste half uur de betere ploeg. Daarna pakte Woudenberg de draad weer op en zorgde in de 35e minuut via de voet van Tim Banning voor de dubbele marge. Het slotakkoord was ook voor Woudenberg en invaller Mark Radstaake zorgde voor de eindstand: 0-3.

  Hoofdtrainer Rob van den Broek kon na de schorsingen weer een beroep doen op Erik en Alex van Eem. Hierdoor verhuisde Patrick van de Berkt naar de reservebank en Jordy Liefting was vanwege zijn bruiloft de dag ervoor niet aanwezig. Bij Woudenberg waren er in vergelijk met de wedstrijd tegen VRC een tweetal wijzigingen. Gerwin van Essen en Joost de Vries werden vervangen door Sander van Keulen en Tom de Greef.

  Al in de vijfde minuut kwamen de gasten op voorsprong. Jarie van Egdom kwam als winnaar uit de strijd in het duel met Remco van de Fliert en gaf de bal op Bas Golstein die zijn ploeg op voorsprong zette: 0-1. De gastheren bleken hiervan niet onder de indruk en startten direct de jacht op de gelijkmaker. Drie minuten na de openingstreffer had Erik van Eem de gelijkmaker op zijn schoen. Rik Vermeij bracht de bal bij Freek van Wijk die op zijn beurt Van Eem in stelling bracht. In tweede instantie kon de spits het schot lossen, maar met een fantastische redding hield Daan Schennink zijn doel schoon. In de 24e minuut was het weer Van Eem met een mogelijkheid. Zijn inzet vormde geen gevaar voor Schennink.
  Na een half uur voetballen moest arbiter de heer R. Westland in actie komen. Joey Kooij ontving de gele kaart na een overtreding op Remco van de Fliert. Vijf minuten later moest Joshua van den Berkt weer de gang naar het net maken. Het werd een mooi doelpunt van gebroeders Banning. Daan gaf de bal voor op zijn broer Tim die de bal onberispelijk tegen de touwen schoot: 0-2. Zes minuten voor de theepauze raakte Daan Banning ook nog de paal. De tweede gele kaart van deze wedstrijd kwam op naam van Sander van Keulen na de overtreding op Freek van Wijk.

  Voor het tweede bedrijf bleef Rik Vermeij bij Valleivogels in de kleedkamer achter. Rik Huijser was zijn vervanger. Al na vijf minuten leek deze wissel resultaat te hebben. Huijser gaf de bal op Erik van Eem die daarna de bal bij Alex van Eem bracht. De laatstgenoemde had de bal voor het inschieten, maar de bal vloog hoog over het doel van Schennink. Een minuut later stond Huijser weer als startpunt van de aanval. Nu gaf hij de bal op Nick Heikamp die zijn voorzet tegen het hoofd van Freek van Wijk zag aankomen. De bal was te zacht om het de doelman moeilijk te maken.
  Valleivogels probeerde het wel, maar behalve de kans van Freek van Wijk, zijn schot werd gepareerd door Daan Schennink, werden er tot de 80e minuut geen kansen gecreëerd. Een gele kaart was er nog wel voor Rob van Eem voor de overtreding op Daan Banning. In de 80e minuut leek invaller Stefan van den Brink, hij kwam voor Jorino Kleijn, hands te maken en voor aanmerkingen op de leiding kreeg de thuisploeg een vrije trap op ca. 18 meter. De indirecte vrije trap werd door Bart Posthouwer op Jesper Schipper getikt die de bal hard tegen de paal schoot. Het slotakkoord kwam op naam van invaller Mark Radstaake. Zijn schot was te machtig voor Van den Berkt: 0-3.

  Zaterdag 27 mei 2023 staat de laatste competitieronde op het programma. Valleivogels mag in Wijk bij Duurstede aantreden tegen CDW. De aanvang is om 14.30 uur.