• In Scherpenzeel speelden Valleivogels en Advendo ’57 donderdag 28 maart 2024 een oefenwedstrijd. Op sportpark De Bree-West wist de thuisploeg met 2-1 te winnen. Jordy Liefting en Joost van den Berg zetten hun team op voorsprong, waarna Henk-Jan van de Berkt voor de gasten uit Ederveen iets terug deed: 2-1.
    Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Jos van Amstel werden de bezoekers onder druk gezet. Jorino Kleijn gaf na zes minuten een goede voorzet, maar Erik van Eem zag zijn inzet over het doel gaan. Er werd door de formatie van Harold Valkenburg en Alex van Ginkel goed gevoetbald, maar de eindpass was vaak te slecht om een doelpunt te scoren. Vijf minuten na de eerste kans had Rob Vinke een goede actie in huis en de bal werd door Erik van Eem met het hoofd verlengd zodat het leder weer terug kwam bij Vinke. Zijn inzet werd echter goed gepakt door de sluitpost. Na een kwartier voetballen moest het scorebord bijgewerkt worden. Rob Vinke gaf de bal voor zodat Jordy Liefting in staat was om de bal tussen de twee palen te schieten: 1-0. Na deze openingstreffer kreeg Joost van den Berg een niet te missen kans, maar zijn poging verdween over de deklat. Na een half uur voetballen liet Advendo ’57 zich een keer zien voor het vijandelijk doel. Tim van de Weerdhof liet zijn kunnen zien en pareerde de inzet. In de blessuretijd kreeg Leo van Eem een vrije schietkans na een mooi hakje van Erik van Eem, maar de bal vloog hoog over het doel.
    Voor het tweede bedrijf kwamen vijf nieuwe krachten in het veld bij Valleivogels. Marcel van Engelenhoven, Alex van Eem, Jesper Schipper, Tomas Vaarkamp en Friso Drewes kwamen voor Tim van de Weerdhof, Erik van Eem, Sjoerd van den Berg, Leo van Eem en Stefan van den Brink. Vijf minuten na de theepauze gaf Frank Belt een prachtige steekpass op Joost van den Berg. De verdediger schoof de bal keurig tegen de touwen: 2-0. Het team van Bastiaan Veldhuizen probeerde wel te voetballen, maar Valleivogels bleef de betere ploeg. In de 55e minuut had de marge opgekrikt moeten worden. Jorino Kleijn loste een schot op het doel, maar de keeper ranselde de bal uit zijn doel. De rebound van Alex van Eem was ook een prooi voor de doelman. Een minuut later werd toch de aansluitingstreffer gemaakt. Henk-Jan van de Berkt zorgde voor de tegentreffer: 2-1. Met nog tien minuten te voetballen moest ook Marcel van Engelenhoven in actie komen. Na een fout in de defensie wist de keeper erger te voorkomen. Doelpunten vielen er niet meer en dus boekte Valleivogels een degelijke overwinning.
    Zaterdag 6 april 2024 speelt het vlaggenschip van Valleivogels de competitiewedstrijd tegen EDO uit Utrecht. Op sportpark Overvecht-Noord begint de wedstrijd om 14:30 uur.