• Vertrouwenscontactpersoon
 • Waarom een vertrouwenscontactpersoon?

  Ongewenst gedrag komt helaas overal voor: op school, in de straat, thuis en op het werk, en ook bij het voetballen. Er zijn veel soorten van ongewenst gedrag, zoals: agressie, bedreiging, belediging, mishandeling, pesten, ongewenste intimiteiten en discriminatie: het kwaadspreken over iemand zijn afkomst, huidskleur, geloof of seksuele voorkeur. Als je met ongewenst gedrag te maken hebt, op of rond het veld, is het handig te weten waar je terecht kunt voor advies en hulp of gewoon voor een luisterend oor.  SV De Valleivogels vindt dit belangrijk en daarom zijn er twee vertrouwenscontactpersonen.

 • Wat is een vertrouwenscontactpersoon?

  Een vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen die te maken heeft met ongewenst gedrag en hierover vertrouwelijk wil praten. De vertrouwenscontactpersoon luistert naar jouw verhaal en heeft een geheimhoudingsplicht over wat jij vertelt. De vertrouwenscontactpersoon is er voor de voetballers, de ouders, de begeleiders, coaches en trainers en ook voor de toeschouwers, de vrijwilligers en het bestuur.

 • Wat doet de vertrouwenscontactpersoon?

  De vertrouwenscontactpersoon luistert en begeleidt. In overleg wordt bekeken of en zo ja welke vervolgstappen moeten worden genomen. De vertrouwenscontactpersoon informeert jou, de klager, of de beschuldigde over de procedures en zoekt naar een bemiddelaar of verwijst naar een hulpverlener. Ook kan de vertrouwenscontactpersoon helpen bij het indienen van een formele klacht.

  Daarnaast adviseert en stimuleert de vertrouwenscontactpersoon onze vereniging om preventieve maatregelen te nemen ter voorkomen van ongewenst gedrag.

 • Wie zijn de vertrouwenscontactpersonen bij s.v. "de Valleivogels"?

  Sinds 2015 heeft Valleivogels twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Een ieder die met ongewenst gedrag te maken krijgt, op of rond het veld, kan bij hen terecht voor advies en hulp of gewoon voor een luisterend oor. Per 1-2-2024 zijn er twee nieuwe vertrouwenscontactpersonen zij stellen zich hieronder graag aan u voor: Kim van Dijk en Gerline van den Brink.

  Als er iets gebeurt op de vereniging waardoor je niet lekker kunt sporten of wanneer je je niet veilig voelt, neem dan gerust contact met ons op  vertrouwenscontactpersoon@valleivogels.nl

  De vertrouwenscontactpersoon valt onder verantwoordelijkheid van het hoofdbestuur met als contactpersoon Jan van Dijk (jeugdvoorzitter).

  Voor verdere informatie verwijzing wij naar de ‘sociaal veilige sportomgeving’ in het hoofdmenu of bovenstaande link.

 • Kim van Dijk

  info volgt.

 • Gerline van den Brink

  info volgt.