• Vertrouwenscontactpersoon

 • Waarom een vertrouwenscontactpersoon?

  Ongewenst gedrag komt helaas overal voor: op school, in de straat, thuis en op het werk, en ook bij het voetballen. Er zijn veel soorten van ongewenst gedrag, zoals: agressie, bedreiging, belediging, mishandeling, pesten, ongewenste intimiteiten en discriminatie: het kwaadspreken over iemand zijn afkomst, huidskleur, geloof of seksuele voorkeur. Als je met ongewenst gedrag te maken hebt, op of rond het veld, is het handig te weten waar je terecht kunt voor advies en hulp of gewoon voor een luisterend oor.  SV De Valleivogels vindt dit belangrijk en daarom zijn er twee vertrouwenscontactpersonen.

 • Wat is een vertrouwenscontactpersoon?

  Een vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen die te maken heeft met ongewenst gedrag en hierover vertrouwelijk wil praten. De vertrouwenscontactpersoon luistert naar jouw verhaal en heeft een geheimhoudingsplicht over wat jij vertelt. De vertrouwenscontactpersoon is er voor de voetballers, de ouders, de begeleiders, coaches en trainers en ook voor de toeschouwers, de vrijwilligers en het bestuur.

 • Wat doet de vertrouwenscontactpersoon?

  De vertrouwenscontactpersoon luistert en begeleidt. In overleg wordt bekeken of en zo ja welke vervolgstappen moeten worden genomen. De vertrouwenscontactpersoon informeert jou, de klager, of de beschuldigde over de procedures en zoekt naar een bemiddelaar of verwijst naar een hulpverlener. Ook kan de vertrouwenscontactpersoon helpen bij het indienen van een formele klacht.

  Daarnaast adviseert en stimuleert de vertrouwenscontactpersoon onze vereniging om preventieve maatregelen te nemen ter voorkomen van ongewenst gedrag.

 • Wie zijn de vertrouwenscontactpersonen bij s.v. "de Valleivogels"?

  Sinds 2015 heeft Valleivogels twee vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Een ieder die met ongewenst gedrag te maken krijgt, op of rond het veld, kan bij hen terecht voor advies en hulp of gewoon voor een luisterend oor. De vertrouwenscontactpersonen stellen zich hieronder graag aan u voor: Sylvia te Hennepe en Marieke van Gulik.

  Als er iets gebeurt op de vereniging waardoor je niet lekker kunt sporten of wanneer je je niet veilig voelt, neem dan gerust contact met ons op vertrouwenscontactpersoon@valleivogels.nl

  De vertrouwenscontactpersoon valt onder verantwoordelijkheid van het hoofdbestuur met als contactpersoon Sven van Riet (jeugdvoorzitter).

  Voor verdere informatie verwijzing wij naar de ‘sociaal veilige sportomgeving’ in het hoofdmenu of bovenstaande link.

 • Sylvia te Hennepe

  Ik ben Sylvia te Hennepe, getrouwd met Otto Overeem. Samen zijn we de trotse ouders van Stijn en Noah, die allebei tot voor een aantal jaren hier gevoetbald hebben. Otto speelt nog steeds, bij de 'Antieke hangertjes'. In het dagelijks leven ben ik ZZP-er. Ik ben trainer, coach en trainingsacteur op het gebied van gedrag en communicatie. Ik word blij als ik mensen kan helpen zich te ontwikkelen en te groeien! Vanuit die achtergrond ben ik betrokken bij de vereniging als vertrouwenscontactpersoon.

 • Marieke van Gulik

  Mijn naam is Marieke van Gulik en ik ben getrouwd met Jan. We zijn de trotse ouders van 2 zonen en een dochter: Evan, Wouter en Merit. Ik ben al heel lang betrokken bij voetbalvereniging Valleivogels. Alle gezinsleden, behalve ikzelf, hebben bij de club gespeeld. Op dit moment spelen Jan en Wouter nog actief in een team. Verder hebben Jan en ik altijd diverse vrijwilligersfuncties vervuld. Van jeugdbestuurslid en trainer/coach tot schoonmaken en het draaien van kantinediensten. Ik vind het belangrijk dat een ieder op zijn/haar eigen niveau sportief bezig kan zijn in een prettige omgeving. Dat zorgt voor groei en verbondenheid met elkaar. Met die gedachte wil ik mij graag inzetten als vertrouwenscontactpersoon.